Times of Suriname

MZ kan salarissen en vakantiege­ld niet garanderen

-

PARAMARIBO - Eduard van Eer, algemeen directeur van de Medische Zending, (MZ) ontkent met klem dat hij het beloofde geld van minister Elias heeft ontvangen. Hij staat versteld van dat een medium heeft aangegeven, dat het geld al is ontvangen. Ondertusse­n staat ook vast dat salarissen en vakantiege­lden die deze maand betaald moeten worden, niet gegarandee­rd zijn.

De directeur geeft aan dat hij moe is om te bedelen om donatie en steun, om zodoende de salarissen uit te betalen. “Als ik het geld voor maandag niet zie, heb ik geen andere keus dan de bond te informeren en ze mee te delen dat de salarissen niet betaald kunnen worden.” Hij hoopt dat de subsidie uiterlijk maandag wordt gestort, zodat het personeel kan beschikken over zijn salaris en vakantiege­ld.

De MZ moet vaker aan de bel trekken om het hoofd boven water te houden en om salarissen van het personeel uit te betalen. Van Eer geeft aan dat het niet altijd leuk is om de medewerker­s te informeren dat MZ geen subsidie heeft ontvangen om de salarissen uit te betalen, omdat hij weet dat de mensen ook hun verplichti­ngen hebben. De minister van Volksgezon­dheid doet allerlei beloften in het parlement dat MZ SRD 11 miljoen krijgt, “maar we hebben tot nu toe geen enkel geld op de rekening gezien”. Hij hoopt het bedrag alsnog te ontvangen. WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname