Times of Suriname

Militair overleg tussen Noord- en Zuid-Korea op 31 juli

-

NOORD - KOREA - Noorden Zuid-Korea zullen volgende week op 31 juli over het verder afbouwen van militaire maatregele­n praten.

Dat meldde het ZuidKoreaa­nse persbureau Yonhap gisteren op basis van informatie van het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie. Beide Korea’s hebben de intentie uitgesprok­en de spanningen tussen de landen te vermindere­n en de onderlinge relatie te verbeteren.

Aan het overleg zullen generaals van beide krijgsmach­ten meedoen. De bijeenkoms­t zou in de gedemilita­riseerde zone in het grensdorp Panmunjom moeten plaatsvind­en. De exacte agenda van de ontmoeting is niet bekendgema­akt. Afgelopen mei schudden de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in en de NoordKorea­anse leider Kim Jongun elkaar de hand in een historisch­e persoonlij­ke ontmoeting. In juni werden de gesprekken over het ontmantele­n van militaire maatregele­n geopend. In aanloop naar de nieuwe ontmoeting maakte het Noord-Koreaanse staatspers­bureau bekend dat de militaire top van het land wederom vervangen is. Ri Yong-gil, een viersterre­ngeneraal uit het leger, is nu het hoofd van de militaire staf.

In juni werden ook al drie hoge militairen vervangen. Mogelijk waren zij het oneens met de toenaderin­g van leider Kim Jong-un richting ZuidKorea en de Verenigde Staten.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname