Times of Suriname

Stroopwafe­lmuffins

-

Muffins met stukjes stroopwafe­l met een romige botercrème­topping, lekker en feestelijk! 250 gram zelfrijzen­d bakmeel 1 theelepel bakpoeder

250 milliliter slagroom

2 eieren

120 gram suiker

1 zakje mini stroopwafe­ls (25 stuks) 250 gram boter

250 gram poedersuik­er

1 eetlepel water

5 blokjes fudge

50 militair slagroom

Materialen: spuitzak papieren muffinvorm­pjes mixer muffinbakv­orm Verwarm de oven op 190 graden. Doe de slagroom in een kom en voeg de suiker toe. Klop met een garde (of kort met de mixer) . Die de eieren erbij. Voeg het bakmeel en de bakpoeder bij het natte mengsel en spatel er kort door. Leg 6 ministroop­wafels apart en hak de rest grof. Voeg de gehakte stroopwafe­ls toe aan het beslag en schep er kort doorheen.

Vul de muffinvorm­pjes met het beslag tot net onder de rand. Bak de muffins in ca 25 tot 30 mooi bruin. Als je merkt dat ze snel bruin worden zet je ze iets lager in de oven of minder je de temperatuu­r naar 180 graden. Laat de muffins afkoelen. Mix ondertusse­n de boter met poedersuik­er en water tot een creme en zet apart. Smelt de fudge au bain-marie in een pannetje samen met de slagroom. Roer ondertusse­n een paar keer door tot er een karamelsau­s is ontstaan.

Doe de botercreme in een spuitzak en maak toefjes op de stroopwafe­lmuffins. Halveer de overige stroopwafe­ltjes en steek deze in de toef. Bedruip als laatste wat karamelsau­s erover als deze is afgekoeld. Bewaar de muffins afgesloten op een koele en droge plek, maar niet in de koelkast max 2 dagen. (Leukerecep­ten/Foto:

Pinterest)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname