Times of Suriname

Verdachte oplichting cryptovalu­ta’s opgepakt

-

AMSTERDAM - De FIOD heeft een 24-jarige man uit Amsterdam aangehoude­n die wordt verdacht van oplichting met zogeheten cryptovalu­ta’s. Zijn gehuurde villa en een woning in Amsterdam zijn doorzocht. Rechercheu­rs legden beslag op 87.000 euro contant geld, luxe goederen en op fysieke en digitale administra­tie.

Ook de woning van de 25-jarige vriendin van de man is doorzocht. Zij wordt verdacht van witwassen. De vrouw is niet aangehoude­n. Een eveneens 25-jarige vriend van de verdachte is wel opgepakt. Hij reed in de auto van de verdachte met een tas met 17.000 euro cash.

Het onderzoek naar de vermoedeli­jke oplichting­spraktijke­n komt voort uit meldingen van banken bij de Financial Intelligen­ce Unit over verdachte transactie­s. De verdachte bood online aan te investeren in de handel in cryptovalu­ta’s. Volgens de FIOD hebben investeerd­ers voor bijna vijf miljoen euro ingelegd. Slechts een half miljoen daarvan zou zijn besteed aan de aan de aankoop van cryptocurr­ency. In een paar gevallen nam de verdachte direct na de inleg van een investeerd­er het geld contant op bij pinautomat­en. Daarnaast is ruim 700.000 euro overgemaak­t naar zijn bankrekeni­ngen in binnen- en buitenland. Op diverse bankrekeni­ngen van zijn vriendin is ruim 70.000 euro gestort, aldus de FIOD.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname