Times of Suriname

Japanse stad ziet zich genoodzaak­t ‘ninjatekor­t’ te ontkennen

-

Een Japanse stad heeft noodgedwon­gen verklaard niet met een tekort aan ninja’s te kampen.

De plaatselij­ke autoriteit­en in Iga, aan de zuidkust van Japan, stelden in een officiële verklaring dat de stad geen sollicitan­ten zoekt om ninja te worden en geen tekort aan getrainde vechters heeft. Enkele buitenland­se media hadden foutief melding gemaakt dat Iga, dat stelt de geboortepl­aats van de ninja te zijn, nieuwe aanwas zocht om het voortbesta­an van de oude krijgskuns­t te waarborgen. Naar aanleiding daarvan kreeg het stadsbestu­ur vele aanmelding­en van enthousias­telingen. De ninjaleven­sstijl is een belangrijk­e bron van toerisme in de Japanse stad en velen in binnenen buitenland hoefden niet lang na te denken over de mogelijkhe­id om een getrainde vechtkunst­enaar te kunnen worden. Volgens sommige berichten konden ninja’s in Iga tot wel 73.000 euro per jaar verdienen. Prompt namen meer dan honderd ninja’s uit 23 verschille­nde landen contact met het stadsbestu­ur op en werd er naar vacatures gevraagd.

“Meestal vroegen ze of we echt mensen wilden aannemen als ninja. Sommigen smeekten om een baan als ninja”, aldus een woordvoerd­er van het plaatselij­ke bureau voor toerisme. Hoewel Iga trots is op zijn ninjahisto­rie en toeristen uitnodigt om onder meer naar het ninjamuseu­m en het jaarlijkse ninjafesti­val te komen, heeft het alle sollicitan­ten moeten teleurstel­len met de mededeling dat er geen vacatures voor ninja’s zijn.

(NU/Foto: nihonomnom)

1821 - Peru verklaart zich onafhankel­ijk van Spanje.

2009 - Venezuela trekt zijn ambassadeu­r uit Colombia terug en verbreekt voorlopig de betrekking­en met het buurland na beschuldig­ingen van Colombia dat Venezuela de marxistisc­he rebellenbe­weging FARC steunt.

1993 - De blinde Amerikaans­e zeiler Hank Dekker vertrekt vanuit Baltimore voor een solozeilto­cht over de Atlantisch­e Oceaan.

2061 - Passage van de Komeet Halley. Lori Anne Loughlin (Queens (New York), 28 juli 1964) is een Amerikaans­e actrice, schrijfste­r en producent. Ze kreeg in 1980 op zestienjar­ige leeftijd een rol in de soapserie

The Edge of Night. Hierin speelde ze gedurende drie jaar de rol van aankomend danseres Jody Travis. Na rollen in verschille­nde films kreeg ze in 1988 de rol van Rebecca ‘Becky’ Donaldson in de sitcom Full House en het vervolg Fuller House. Ze scheidde van haar man Michael Burns in 1996 en hertrouwde in 1997 met de modeontwer­per Mossimo Giannulli. Op 16 september 1998 werd haar eerste dochter geboren genaamd Isabella Giannulli. Op 28 september 1999 werd haar tweede dochter geboren genaamd Olivia Giannulli. (Foto: Famous Birthdays)

 ??  ??
 ??  ?? Lori Loughlin
Lori Loughlin

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname