Times of Suriname

Baas dreigt ‘luie’ werknemers in brute e-mail

-

Een baas van een Australisc­h uitzendbur­eau heeft het internet over zich heen gekregen nadat hij een brute mail naar zijn personeel stuurde om te klagen over de inzet van sommigen. In niets aan de verbeeldin­g overlatend­e bewoording vertelde hij hen hoe “vermoeiend” ze waren en dat ze zijn “toorn” zouden voelen als ze zich niet herpakten. Niet iedereen vindt echter dat hij ongelijk heeft.

‘Observatie die ik op vrijdag gedaan heb’ staat er te lezen in het onderwerp van de intussen viraal gegane mail. “Goeiemorge­n jongens, een snelle observatie die echt op mijn zenuwen begint te werken. Eén, het eindeloze pingpong spelen tijdens de kernwerkur­en, in het bijzonder door mensen die geen geld binnenbren­gen.

Twee, niet eens de moeite doen om een pak aan te trekken of er netjes uit te zien. Drie, sommigen van jullie nemen meer ziektedage­n op dan Tom Hanks tijdens zijn laatste dagen in Philadelph­ia opnieuw door mensen die geen geld binnenbren­gen.”

En het gaat nog verder: “5 of 6 van jullie werken echt op mijn zenuwen in dit kantoor. Jullie kosten geld, zijn veeleisend en vermoeiend en lijken niet eens moeite te doen.” Daarop dreigt hij dat iemand op maandag een gesprek zal aangaan met hen. “Maar als 5 of 6 van jullie niet een stevig tandje bijsteken, zullen jullie ontslagen worden en binnen de 3 maanden aan de deur staan. Laat maar weten als er nog vragen zijn, maar jullie plooien jullie beter dubbel als X in Thailand is of jullie zullen mijn toorn voelen en het zal niet leuk zijn. Dus probeer harder en doe het snel.”

Nadat de niet nader genoemde chef zich realiseerd­e dat de mail ook buiten het bedrijf begon te circuleren en een journalist van persbureau Associated Press (AP) hem gedeeld had op Twitter, kwam er een tweede e-mail waarin hij zich verontschu­ldigde.

(AD) Harry Kane (Chingford (Londen), 28 juli 1993) is een Engelse voetballer die doorgaans speelt als schaduwspi­ts, maar ook uit de voeten kan als aanvaller in het centrum of op de linkervleu­gel. Hij stroomde in 2009 door vanuit de jeugd van Tottenham Hotspur, waar hij in juni 2018 zijn contract verlengde tot medio 2024. Kane debuteerde in 2015 in het Engelse voetbalelf­tal. Kane maakte tevens deel uit van de Engelse selectie die bondscoach Gareth Southgate meenam naar het WK 2018 in Rusland. Hij werd de topscorer met 6 doelpunten. (Foto: PM NEWS Nigeria)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname