Times of Suriname

Vrouw wordt door boze buur terechtgew­ezen voor tuin

-

Een Britse vrouw wordt op Twitter ingehaald als een heldin nadat ze een boze buur meesterlij­k op zijn nummer zette. Die laatste had via een briefje in de gang van hun flatgebouw geklaagd over de rommel in haar tuin. Keli Thompson (24) besloot het niet over haar kant te laten gaan.

Het was al haar week niet geweest. Thompson was op een vrijdag thuisgekom­en en toen ze de deur van haar badkamer opendeed, merkte ze tot haar afgrijzen dat de vloer was verzakt. Haar huurbaas was er een tijdje tussenuit, waardoor ze het probleem zelf moest oplossen. Het werd een complete noodherste­lling, die ze zelf in goede banen moest leiden. Haar tuin lag vol met afval van de werken en daarop besloot een van haar buren – anoniem – in zijn pen te kruipen om zijn beklag te doen. “Ruim het vuilnis in je tuin op. We hebben foto’s genomen en een video gemaakt van de rommel. Als die na het weekend niet opgeruimd is, zal het bewijsmate­riaal overgemaak­t worden aan het stadsbestu­ur van Edinburgh”, klonk het dreigend.

Niet onder de indruk van het briefje, pende Keli meteen een antwoord. “Beste boze meneer of mevrouw”, stak ze van wal. “Bedankt dat u mij attent maakt op de rommel in mijn tuin. Ik had het niet gemerkt, maar uw passief-agressieve en dreigende briefje heeft het onder mijn aandacht gebracht.

Hoera! Om u op de hoogte te brengen, de vloer van mijn badkamer was aan het verzakken en moest zo snel mogelijk hersteld worden. Jammer voor u niet? Mijn huurbaas is momenteel mijn huurgeld aan het opdoen in Italië (jaloers), terwijl ik deze onzin moet oplossen. Dus jammer genoeg, voor hij terug is, zal de rommel niet worden verplaatst.”

“Om eerlijk te zijn ben ik heel blij dat u geschreven hebt, want nu weet ik dat er nog iemand anders inzit met het welzijn van de tuin (iets waarmee nog nooit iemand geholpen heeft in de zes jaar dat ik hier woon)”, ging ze verder. “Volgende keer kan het misschien nuttiger zijn om even op mijn deur te kloppen en te bespreken hoe we de tuin proper kunnen houden, het hele jaar rond, samen. Ik woon op nummer 1. Kom gerust eens langs als het past.”

En er was nog meer: “Als u het stadsbestu­ur contacteer­t, kan u dan ook eens melden dat ik nog altijd wacht op een container om te recycleren, want er wordt maar geen afgezet en ze blijken daar doof te zijn voor klachten. Van harte”, besloot ze in een tweet, die al bijna 15.000 likes kreeg en meer dan 2.000 keer gedeeld werd. Haar buur bleek op zijn beurt ook niet onder de indruk. Volgens een nieuwe tweet van Keli haalde hij haar antwoord weg en verving het door een nieuw briefje van zichzelf, waarin hij zijn dreigement­en herhaalde. Keli herschreef daarop haar antwoord.

(AD/Foto: Tag24)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname