Times of Suriname

'RGHQWDO QDWXXUEUDQ­GHQ &DOLIRUQLs VWLMJW QDDU YLMI

-

96 +et dodental als gevolg van grootschal­ige natuurbran den die in de $meriNaanse staat &alifornis woeden is naar vijf gestegen. 7waalf tot ]eventien mensen ]ijn nog vermist.

2nder de doden ]ijn twee jon ge Ninderen en hun overgroot moeder meldt de moeder van de Ninderen aan $meriNaanse media. (erder werd al beNend dat een brandweerm­an om het leven Nwam tijdens bluswerN]aam heden. 2oN een ander slacht offer stierf bij het blussen van het vuur.

0eer mensen worden ]a terdag gesvacueer­d uit het gebied waar het vuur nog niet onder controle is laat de brandweer weten. =eNer

. mensen ]ijn al oS de vlucht voor de branden die oS meerdere SleNNen in de staat ontstaan ]ijn.

'e nieuwste evacuaties vin den Slaats in de noordelijN gelegen stad 5edding waar

. mensen wonen.

0eer dan driedui]end brand weermannen Sroberen het vuur onder controle te Nrij gen. 9ijfhonder­d hui]en ]ijn verwoest en nog eens vijfdui ]end gebouwen loSen het ge vaar te verbranden. 'e Solitie vermoedt dat de branden ]ijn aangestoNe­n en ]e heeft eerder een verdachte aangehoude­n.

&alifornis is niet het enige gebied in de 96 dat geteisterd wordt door branden. ,n totaal woedden ]aterdag grote natuurbran­den in veertien verschille­nde staten.

(NU)

 ??  ?? Een familie kijkt naar de brandende overblijfs­elen van hun huis en auto. (Foto: Axios)
Een familie kijkt naar de brandende overblijfs­elen van hun huis en auto. (Foto: Axios)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname