Times of Suriname

([aPenreVXOW­aWen 676 EeWer dan YRriJ jaar

-

PARAMAR,B2 - De e[amenresult­aten van de technische scholen werden gisteren bekendgema­akt. 2p de verschille­nde technische scholen zijn de resultaten beter dan vorig schooljaar.

De directeur van de S7S II geeft aan dat hij best tevreden is met de behaalde resultaten, omdat het vorig schooljaar de resultaten landelijk heel slecht waren. Hij zegt dat er verschille­nde niveaus waren voor het lager beroepsond­erwijs lbo . =o heeft hij voor LBO-B 50,4 procent direct geslaagden, 20,8 procent heeft herexamen en 28,8 procent is afgewezen. Voor LBO-C heeft 61 procent van de kandidaten het direct gehaald, 27,1 procent heeft herexamen, terwijl 11,9 procent is afgewezen.

Voor LBO-schakel is 81,4 procent van de leerlingen direct geslaagd, 14,3 procent heeft herexamen en 4,3 procent is afgewezen. Hij komt gemiddeld op een slagingspe­rcentage van 61,4 procent, 20.5 procent heeft herexamen, terwijl 18,1 procent het niet heeft gehaald.

De directeur van S7S IV, Arthur Etnel, geeft ook aan dat de leerlingen het dit jaar beter hebben gedaan dan vorig schooljaar. Hij heeft 50 procent direct geslaagden, 35 procent heeft ‘her’ en 15 procent is afgewezen. Hij hoopt dat de studenten zich inzetten tijdens hun herexamen, waardoor het slagingspe­rcentage verder kan oplopen, maar hij zegt dat hij zeker niet ontevreden is met het behaalde resultaat.

WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname