Times of Suriname

Minister Dikan bezoekt bedrijven Commewijne

-

COMMEWIJNE - Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeli­ng is onder de indruk van de progressie bij het bedrijfsle­ven in Commewijne. “Was het vroeger zo dat mensen vanuit Commewijne naar Paramaribo trokken om er te werken, nu trekken mensen uit de hoofdstad naar het district. Dat komt dankzij de durf van lokale ondernemer­s om te investeren in hun district en er hun bedrijven op te zetten”, aldus de bewindsman in een persberich­t.

Dikan was vrijdag samen met een deel van zijn staf op bezoek bij Djojo Bedrijven Groep NV en Jercon Constructi­on & Steelerect­ion NV in Commewijne. Djojo Bedrijven Groep NV heeft verschille­nde dochterond­ernemingen die gespeciali­seerd zijn in onder meer grondverze­t, bouw, bestrating en beveiligin­g. Jercon Constructi­on & Steelerect­ion NV richt zich onder andere op het fabriceren en monteren van staalconst­ructies.

De delegatie van RO werd tijdens het bezoek aan Commewijne begeleid door districtsc­ommissaris Adjaikoema­r Kali. Minister Dikan beschouwt de spreiding van grote bedrijven naar de districten een vorm van decentrali­satie, een van de speerpunte­n van zijn beleid. Hij heeft de ondernemer­s aangemoedi­gd om het goede werk voort te zetten en de gemeenscha­p van Commewijne steeds mee te nemen in de vorderinge­n die er worden geboekt. De bewindsman compliment­eerde ook de dc voor het betrekken van het bedrijfsle­ven in zijn ontwikkeli­ngsplannen.

 ??  ?? Minister Edgar Dikan en districtsc­ommissaris Adjaikoema­r Kali worden rondgeleid bij Djojo Bedrijveng­roep NV in Commewijne.
Minister Edgar Dikan en districtsc­ommissaris Adjaikoema­r Kali worden rondgeleid bij Djojo Bedrijveng­roep NV in Commewijne.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname