Times of Suriname

%HYHLOLJHUV 6FKLSKRO PRJHQ DFWLHV RSVFKDOHQ

-

+AARLEM - De beveiliger­s op Schiphol mogen hun acties op de luchthaven verder opschalen. Dat volgt uit een uitspraak van de rechter in +aarlem in een kort geding dat door Schiphol was aangespann­en.

³We mogen van de rechter vijf keer per dag vijftien minuten werkonderb­rekingen gaan houden tot 2 september. Daarna gelden er vooralsnog geen beperkinge­n meer´ ]egt Tanja Schrijver bestuurder van F19 %eveiliging. De beveiliger­s op Schiphol beperkten hun werkonderb­rekingen tot nu toe tot drie keer per dag tien minuten maar hadden aangekondi­gd de]e te gaan ver]waren als Schiphol nog steeds niet aan hun eisen voor een goede cao tegemoet komt.

Schiphol wilde een totaalverb­od op de acties tot 30 september maar de rechter ging daar niet in mee. De rechter verbiedt wel de werkonderb­rekingen op te voeren tot meer dan vijftien minuten per keer en meer dan vijf werkonderb­rekingen per etmaal. De bonden hadden ook acties aangekondi­gd van twintig minuten. ³Schiphol had liever ge]ien dat de werkonderb­rekingen maximaal tien minuten en uiterlijk drie keer per etmaal toegestaan waren maar legt ]ich er bij neer dat het in ieder geval niet langer dan vijftien minuten mag worden´ liet de luchthaven weten in een reactie. De luchthaven vreest dat werkonderb­rekingen van vijftien minuten kunnen leiden tot stagnatie van de passagiers­doorstromi­ng en onveilige situaties in de terminal. Aanleiding van de werkonderb­rekingen ]ijn de stukgelope­n onderhande­lingen over ]owel de cao particulie­re beveiligin­g als de cao voor *4S Aviation Security. +et gaat F19 en C19 niet alleen om meer loon voor de beveiliger­s maar ook om verlaging van de werkdruk. De cao particulie­re beveiligin­g geldt voor circa 31.000 beveiliger­s onder wie de Schipholbe­veiligers die werken bij Securitas T A 3rocheck ,nternation­al en ,-Sec. 2nder de cao voor *4S Aviation Security vallen ongeveer 1.200 beveiliger­s.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname