Times of Suriname

6WDNLQJHQ HQ KRJHUH EUDQGVWRIS­ULM]HQ GUXNNHQ ZLQVW $LU )UDQFH ./0

-

AMSTERDAM - Air FranceKLM heeft flink last gehad van de stakingen door eigen piloten. 9erder was de brandstofr­ekening hoger dan verwacht. De operatione­le winst viel desalniett­emin hoger uit dan waar analisten op gerekend hadden. De werkonderb­rekingen bij Air France hadden in het tweede kwartaal een negatief effect van 260 miljoen euro op de operatione­le winst van het moederbedr­ijf. De]e kwam uiteindeli­jk uit op 345 miljoen euro. 9ooraf werd door kenners rekening gehouden met een winst van circa 252 miljoen euro. De om]et stabilisee­rde op 6 6 miljard euro. De om]etstijging was vooral te danken aan kostenbesp­aringen en de lichte toename van het aantal passagiers van 0 8 procent naar 26 miljoen klanten. Met name in het hogere segment werden meer tickets verkocht.

KLM deed het wederom fors beter dan Air France dat werd geplaagd door stakingen die uiteindeli­jk ook het vertrek inluidden van topman -ean-Marc -anaillac. Details over de ]oektocht naar een opvolger werden bij de presentati­e niet gegeven. KLMtopman 3ieter Elbers is een van de namen die wordt genoemd als opvolger van -anaillac.

9oor het komende kwartaal houdt het luchtvaart­bedrijf verder rekening met stijgende brandstofk­osten en een sterke dollar. Kosten ]oals de brandstof worden in dollars betaald terwijl de inkomsten vooral in euro¶s ]ijn. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname