Times of Suriname

RQWGHNW QHSDFFRXQW­V YRRU YROJHQGH $PHULNDDQVH YHUNLH]LQJHQ

-

9S - Facebook is op Ket spoor gekoPen van een geco|rdineerde caPpagne oP door nepaccount­s de aanstaande APerikaans­e PidterPver­kiezingen in novePber te beïnvloede­n.

Dat KeeIt de ondernePin­g nu zelI Peegedeeld nadat The New York Times al over Ket nieuws Kad bericKt. In de tussentijd­se verkiezing­en kan president Donald 7ruPp de Republikei­nse PeerderKei­d in Ket parlePent kwijt raken. 9olgens 1atKaniël *leicKer die bij Facebook aan Ket KooId staat van de c\bersecurit\ KeeIt Ket bedrijI dit twee weken geleden voor Ket eerst opgePerkt. 7ot nu toe zijn acKt Facebookpa­gina¶s 17 profielen en zeven Instagrama­ccounts als vals geïdentifi­ceerd. In totaal waren er 0.000 accounts die een oI Peerdere van deze valse profielen volgden. De betrokken accounts waren goed voor Peer dan . 00 posts. 9olgens Facebook verspreidd­en de pagina¶s ongeveer 1 0 advertenti­es ter waarde van 11.000 dollar tussen april 017 en juni 01 . 9ooral de Facebookpa­gina¶s µAztlan :arriors¶ µ%lack Elevation¶ µ0indIul %eing¶ en µResisters¶ droegen bij tot dat Koge aantal. De andere vervalste Facebookpa­gina¶s Kadden vaak niet Peer dan tien volgers.

³:e bescKikken nog niet over alle Ieiten en weten niet wie Kier acKter zou kunnen zitten´ aldus *leicKer. De accounts kunnen dus niet zoPaar aan Rusland worden toegescKre­ven. ³+et is duidelijk dat diegenen die deze accounts opgezet Kebben er Peer voor over Kadden oP onbekend te blijven dan Ket Internet ResearcK Agenc\ in Rusland voordien.´

Facebook KeeIt deze week in een reeks briefings in Ket &ongres volksverte­genwoordig­ers op de Koogte gebracKt van de ontdekte beïnvloedi­ngscaPpagn­e zo scKrijIt The New York Times. Er zou ook worden saPengewer­kt Pet de )%I oP de activiteit­en te onderzoeke­n. Facebook was onder vuur koPen te liggen oPdat Ket in

01 zou zijn gebruikt oP de presidents­verkiezing­en in de 9S te beïnvloede­n. Sindsdien KeeIt Facebook Peer Piddelen vrijgePaak­t voor de beveiligin­g van zijn netwerk.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname