Times of Suriname

5HOOHQ =LPEDEZDDQV­H KRRIGVWDG QD EHNHQGPDNL­QJ YHUNLH]LQJVXLWVOD­J

-

ZI0%A%:E - In de ZiPbabwaan­se KooIdstad +arare zijn na de verkiezing­suitslag rellen uitgebroke­n tussen de politie en dePonstran­ten die de belangrijk­ste oppositiel­eider in Ket land steunen. Daarbij is ook Ket ZiPbabwaan­se leger ingezet.

Op televisieb­eelden is te zien Koe Pilitairen uit gepantserd­e voertuigen springen oP betogers uiteen te drijven. *etuigen zeggen Ket geluid van autoPatisc­Ke wapens te Kebben geKoord. Ook zou iePand zijn oPgekoPen. De rellen braken uit naar aanleiding van de overwinnin­g van de zittende regeringsp­artij ZA1U-3) bij de parlePents­verkiezing­en. 9olgens aanKangers van de oppositie is er Iraude gepleegd. Ze blokkeerde­n een aantal straten in de KooIdstad en staken banden in brand. De politie vuurde traangas aI en gebruikte een waterkanon

.

ZA1U-3) KeeIt tijdens de parlePents­verkiezing­en een tweederdeP­eerdeKeid beKaald. Daardoor kan de partij belangrijk­e veranderin­gen doorvoeren in de grondwet. 9anwege de bescKuldig­ingen van verkiezing­sIraude is de uitslag van de presidents­verkiezing­en uitgesteld tot vandaag. Zittend president EPPerson 0nangagwa lijkt te winnen van oppositiel­eider 1elson &KaPisa. 0nangagwa KeeIt Pensen opgeroepen geduld te tonen en kalP te blijven.

+et KooId van de Europese waarnePers­Pissie zei niet te begrijpen waaroP die uitslag zo lang op zicK laat wacKten. +ij stelde dat vertraging ten koste van de gelooIwaar­digKeid gaat. Als geen van de kandidaten Peer dan de KelIt van de stePPen KeeIt gekregen Poet in septePber een tweede verkiezing­sronde worden geKouden. Oppositiel­eider &KaPisa 0 KeeIt de overwinnin­g opgeeist via Twitter. +ij stelde dat ZiPbabwane­n Kebben gestePd voor veranderin­g. ³:e Kebben saPen gewonnen. OngeacKt Koezeer de uitslagen worden gePanipule­erd ze kunnen jullie wil niet veranderen´ scKreeI Kij.

(NU)

 ??  ?? Enkele demonstran­ten tijdens de rellen. (Foto: NU)
Enkele demonstran­ten tijdens de rellen. (Foto: NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname