Times of Suriname

VROUW VANGT KLAPPEN OP OM ONBEKENDE JONGEN TE BESCHERMEN

-

Naomi Duyshart (20) zag hoe een groep van dertig man achter een jongen aanzat. Samen met een paar andere vrouwen probeerde ze de jongen te beschermen en ving daarbij een paar rake klappen op. Op Facebook vertelt de dappere vrouw over de gebeurteni­ssen van afgelopen weekend. Afgelopen weekend liep Naomi rond half elf ’s avonds door de stationsha­l van Bijlmer Arena. De twintigjar­ige was samen met haar moeder en twee vriendinne­n naar een festival geweest en op weg naar huis toen er opeens een groep jongens voorbij sprintte. De groep zat achter een jongen aan die in zijn eentje was. ‘Hij rende letterlijk in onze armen’ beschrijft ze daags na het voorval op Facebook. Met behulp van andere vrouwen die ook op het station waren, probeerde ze de jongen te beschermen. Toen ze zag hoe verschille­nde jongens hun telefoon pakten en op haar richtten, greep ze er een bij zijn vest en waarschuwd­e haar niet te filmen.

De jongen sloeg haar met de telefoon in haar gezicht. Ook haar vriendin werd bespuugd en uitgeschol­den. “Ze riep nog: ‘Laat ons met rust want ik ben zwanger!’”, zo schrijft in ze in de post waarin ze ook een foto toont van haar gehavende gezicht. Ze hield een hoofdwond en een dik oog over aan het incident en kan geen fel licht verdragen. Spijt van haar actie heeft ze allerminst: “Ik zou zo weer voor iemand opkomen die dertig man achter zich aan heeft.” Door haar verhaal te delen, hoopt ze dat andere mensen haar voorbeeld zullen volgen. Haar boodschap is een hele duidelijke: “Stop met het filmen van sensatie en help het slachtoffe­r in plaats van toe te kijken!”

Via Facebook is Naomi in contact gekomen met een vrouw die zei de jongen mee naar de trein te hebben genomen. Het zou gaan om een jongen van vijftien jaar oud. Hoe het met hem gaat, is niet bekend. Ook de reden dat hij door de groep werd achterna gezeten, is niet duidelijk. (LINDA)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname