Times of Suriname

2YHUPDUV JULMSW PLV

-

92(T%$L 9ladyslav Supriaga lijkt in beeld te zijn bij $ja[. +et 2ekrawense XSport meldt dat de $msterdamme­rs een bod van drie miljoen euro hebben uitgebrach­t op de acht tienjarige aanvaller, maar dat S. Dnipro die aanbieding heeft afgeslagen.

2ekrawne 2nder deed in juli mee aan het (. in )inland en werd in de halve finale na strafschop­pen uitgescha keld door de latere winnaar Portugal. Supriaga kwam in alle vier de wedstrijde­n in ac tie, scoorde tegen (ngeland en werd door de 8()$ opge nomen in het Team van het Toernooi.

2ok 0anchester City en Dynamo .iev zouden overi gens belangstel­ling hebben voor het talent. Supriaga, die nog een contract heeft voor ppn seizoen, komt uit de jeugdoplei­ding van Dnipro Dnipropetr­ovsk, maar die club is teruggezet naar de amateurs. +ij stapte over naar Dnipro , een club uit dezelfde stad die in maart vorig jaar werd opge richt.

Dnipro promoveerd­e vorig seizoen naar het tweede niveau en in die competitie staat men na drie speelronde­n met negen punten op de eerste plaats. ³2ns team is ons alles”, ver telde erevoorzit­ter <uri %ereza onlangs aan ProFootbal­l. ³+ij Surpiaga, ...red. is onze grootste hoop en we voorspel len hem een grote toekomst. 0aar eerst zal hij een kam pioen worden bij Dnipro .” =orya Luhansk wilde de spits in januari al halen, maar Supriaga koos er toen voor om in Dnipropetr­ovsk te blijven.

(VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname