Times of Suriname

*XDUGLROD VODDW WHUXJ

-

9O(7%AL - <aya 7ourp haalde enkele maanden geleden in gesprek met France Football fel uit naar -osep Guardiola. 'e e[-middenveld­er van Manchester City en %arcelona zei een hekel te hebben aan de 6panMaard, die volgens hem Afrikaanse spelers minder goed behandelt. Guardiola reageerde uitgebreid op deze kwestie.

Onlangs kwam een fragment van een documentai­re naar buiten waarin Guardiola een speech houdt. 'e 6panMaard zei onder meer dat sommige spelers beter spelen als ze boos op de manager ziMn. ³'us als Me me haat, haat me, geen probleem´, zo klonk het. 'e oefenmeest­er van 7he Citizens wordt op de persconfer­entie gevraagd naar de video en Guardiola liMkt 7ourp als voorbeeld te nemen. ³6oms ziMn er spelers van wie het nodig wordt geacht dat ze dicht biM Mou staan. 'an presteren ze beter (n soms, als Me niet met ze spreekt, kunnen ze ook beter spelen. (lk persoon is altiMd anders dan de andere. 6oms is het beter om boos te ziMn op de manager, of dat Me schreeuwt naar de spelers, als ze maar beter voetballen. +et belangriMk­ste is dat ze beter spelen, niet hun relatie met de manager.´

³Maar als ze vertrekken en boeken schriMven en statements maken... 'an hebben ze niet het lef om het Me recht in Me gezicht te zeggen´, vervolgt Guardiola, doelend op onder anderen 7ourp. ³Als ze hier ziMn, ziMn ze zo zoet. µOh, hoe goed de manager is" +iM is geniaal ¶ Maar daarna... (n normaal gesproken is de reden dat ze niet spelen. (igenliMk is dat de enige reden, want de club behandelt de spelers altiMd geweldig.´ (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname