Times of Suriname

Kapiteins dorpen bundelen zich

-

SIPALIWINI - De kapiteins van de dorpen Apoera, Washabo, Section en Oreala en de

van Separuta waren donderdag bijeen om te praten over de bundeling van de dorpen. Het gaat om kapitein Carlo Lewis van Apoera, Sergio Srisria van Washabo, Ferdinand Simmonds van Section, Carl Peneux van Oreala en Kinsley Hudson van Oreala.

edebasya

Lewis zegt aan de krant dat zij willen samenbunde­len en zo elkaar ondersteun­en. Separuta en Oreala liggen aan de grens met Suriname in Guyana, aan de overkant van het bestuursre­ssort Kabalebo. Lewis zegt dat zij elkaar vaak nodig hebben. Mensen van de dorpen gaan heen en weer om te jagen en te vissen. Er is afgesproke­n dat zij nu met toestemmin­g van de kapiteins de dorpen zullen bezoeken. Zij zullen samen de goudsector in de gaten houden. Ook is afgesproke­n dat zij op de marktdagen samen hun waar ten verkoop zullen aanbieden. De burgers van Oreala en Separuta zullen op de marktdagen naar Apoera komen om hun waar te verkopen, terwijl die van Apoera, Washabo en Section

edebasya

op de marktdagen naar Oreala zullen gaan om hun waar te verkopen. Dit betekent dat de mensen meer kunnen verkopen. Lewis zegt dat zij nu een goede samenwerki­ng met elkaar hebben, maar deze willen verbeteren. Zij willen de samenwerki­ng naar een hoger niveau tillen.

AC

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname