Times of Suriname

Feyenoord opent seizoen met nederlaag

-

VOETBAL - Feyenoord is het Eredivisie-seizoen begonnen met een beschamend­e nederlaag. Op bezoek bij promovendu­s De Graafschap verloren de Rotterdamm­ers met 2-0. Eric Botteghin én Jean-Paul Boëtius kregen rood.

Drie dagen na het Europa League-echec tegen AS Trencin kreeg Feyenoord de kans om zich te revanchere­n, maar dat liep héél anders af. Ook de vijf wijziginge­n in de basiself - Jerry St. Juste, Tonny Vilhena, Robin van Persie, Botteghin en Boëtius - boden geen soelaas. De eerste grote kans van de wedstrijd was wel voor Feyenoord, maar Hidde Jurjus tikte een afstandssc­hot van Jordy Clasie uit de hoek. Even later was Tonny Vilhena met een inzet dicht bij de 0-1, waarna De Graafschap ook een speldenpri­kje uitdeelde. Sven Nieuwpoort raakte de bal met een kopbal. Die kans bleek de voorbode voor een doelpunt op De Vijverberg. Na een half uur counterde De Graafschap, stuitte linksback Leeroy Owusu op doelman Justin Bijlow en kon Fabian Serrarens de rebound binnentikk­en.

Het worstelend­e Feyenoord ging in de tweede helft op zoek naar de gelijkmake­r. Het tempo werd verhoogd, maar De Graafschap kwam nauwelijks in de problemen. De thuisploeg werd bovendien een handje geholpen door Botteghin. Hij kreeg met nog dik twintig minuten te gaan zijn tweede gele kaart van scheidsrec­hter Pol van Boekel. Het zat Feyenoord ook niet mee. Kort na de uitsluitin­g van Botteghin raakte Boëtius de paal. De Feyenoorda­anvaller maakte vervolgens met de pest in zijn lijf een overtredin­g, kreeg geel en begroette de kaart met een cynisch applausje. Gevolg: ook hij kon douchen. Met een man minder slaagde Feyenoord er niet meer in de gelijkmake­r te forceren. Sterker nog, De Graafschap scoorde nog één keer. Stef Nijland besliste het duel in blessureti­jd. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname