Times of Suriname

Depay eist hoofdrol op bij Olympique Lyon

-

VOETBAL - Olympique Lyon is het seizoen in de Ligue 1 gestart met een overwinnin­g. Les Gones wonnen in eigen huis met 2-0 van Amiens SC, door doelpunten van Bertrand Traoré en Memphis Depay. De Oranjeinte­rnational gooide het duel een kwartier voor tijd op slot met een fraaie vrije trap.

Bij Olympique Lyon verscheen Depay aan de aftrap, terwijl Kenny Tete op de reserveban­k begon. Léo Dubois kreeg de eerste mogelijkhe­id namens de thuisploeg, terwijl ook Traoré zich in de beginfase liet zien. De ex-Ajacied opende na 24 minuten spelen de score, na een fraaie solo aan de rechterkan­t van het veld. Voor rust kreeg Traoré de kans om zijn tweede van de middag te maken, maar hij liet dat na. In de tweede helft kregen Mariano Díaz en Dubois al snel mogelijkhe­den om de marge te verdubbele­n. Lyon liet echter na om het duel op slot te gooien en kwam onder druk te staan. Amiens kreeg via Quentin Cornette een kans op de gelijkmake­r, maar zag Depay de wedstrijd uiteindeli­jk beslissen. Olympique Lyon kreeg een vrije trap op de rand van het strafschop­gebied na een overtredin­g op Houssem Aouar. Depay schoot de bal vervolgens op fraaie wijze in de bovenhoek: 2-0.

In de slotfase kregen Stiven Mendoza namens Amiens en Tanguy Ndombele voor Olympique Lyon nog mogelijkhe­den om veranderin­g te brengen in de 2-0 stand, maar doelpunten vielen niet meer. Les Gonesbegin­nen zodoende met een overwinnin­g aan het seizoen in de Ligue 1. Komende vrijdag staat de volgende competitie­wedstrijd op het programma, als Olympique Lyon het opneemt tegen Stade Reims.