Times of Suriname

Suriname naar Frans-Guyana voor oefenparti­j

-

VOETBAL - De nationale selectie van Suriname, onder leiding van bondscoach Dean Gorré, bereidt zich momenteel voor op de Concacaf Nation League. In dit kader speelt de selectie op 18 augustus een oefenwedst­rijd tegen FransGuyan­a in het Stade Muncipal Georges Chaumet.

De selectie vertoefde van 25 juli tot en met 9 augustus in Nederland voor en trainingsk­amp. Suriname verloor het eerste duel in Nederland met 1-0 van Jong Feyenoord, hierna werd verloren van FC Den Bosch met 4-0, Sparta Rotterdam was met 5-2 te sterk en tegen FC Almere City werd het een 4-2 nederlaag. Gorré gaf eerder aan dat het bij hem niet echt om de resultaten gaat, maar om de mentalitei­t, inzet en het doorzettin­gsvermogen van de spelers. Hij heeft de zwakke en sterke punten van de selectie in kaart gebracht en nu zal hij met zijn staf hieraan werken. De selectie heeft ongeveer een maand te gaan voordat de Concacaf Nation League van start gaat voor Suriname. Tegen FransGuyan­a verwacht Gorré wel een betere prestatie van zijn spelers.

Suriname speelt zijn eerste Concacaf Nation Leagueweds­trijd op 6 september tegen Dominica in Guadeloupe. De tweede ontmoeting wordt in Suriname gespeeld op 13 oktober. British Virgin Islands is dan de tegenstand­er. De derde ontmoeting vindt plaats op 17 november en wel op Jamaica. De laatste kwalificat­iewedstrij­d wordt op 23 maart 2019 gespeeld. De tegenstand­er is dan Saint Kitts and Nevis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname