Times of Suriname

City wint Premier League-topper

-

VOETBAL - Manchester City is op zeer overtuigen­de wijze begonnen aan het nieuwe seizoen in de Premier League. De titelverde­diger besliste het uitduel met Arsenal zondag dankzij doelpunten van Raheem Sterling en Bernardo Silva met speels gemak in zijn voordeel: 0-2. Manchester City was oppermacht­ig in het Emirates Stadium en stuurde Arsenal met name in de eerste helft van het kastje naar de muur. De openingstr­effer kwam na veertien minuten voetballen van de voet van Raheem Sterling. De Engels internatio­nal trok vanaf de linkerkant van het veld naar binnen en produceerd­e vervolgens een uithaal die Petr Cech te machtig was.

Héctor Bellerín dwong Ederson Moraes vlak na de 0-1 tot een redding, maar verder had Arsenal weinig in de melk te brokkelen. Manchester City speelde sterk en kwam in de eerste helft tot enkele zeer goede mogelijkhe­den. Zo miste Aymeric Laporte van dichtbij een opgelegde kans nadat een vrije trap van Riyad Mahrez slecht was verwerkt door Cech en schoot diezelfde Mahrez op slag van rust zelf voorlangs na een knappe individuel­e actie.

In de tweede helft kende Arsenal even een opleving. Invaller Alexandre Lacazette nam het doel van Ederson onder vuur met een schot van afstand, maar echt in de problemen werd de doelman niet gebracht. Manchester City werd nauwelijks aan het wankelen gebracht en gooide de wedstrijd na ruim een uur voetballen uiteindeli­jk vroegtijdi­g op slot. De sterk spelende Benjamin Mendy trok de bal terug tot aan Bernardo Silva, die vervolgens vanaf een meter of twaalf met een harde uithaal afrondde: 2-0.