Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1847 - Koning Willem II legt de eerste steen van zijn paleis in Tilburg, het huidige PaleisRaad­huis.

1992 - Eerste dag van de linkshandi­gen wordt gevierd.

Politiek

1960 - De Centraal-Afrikaanse Republiek verklaart zich onafhankel­ijk van Frankrijk.

2001 - Honderden blanke boeren ontvluchte­n Zimbabwe uit vrees voor gewelddadi­ge landonteig­eningen.

Wetenschap en technologi­e

1672 - Christiaan Huygens observeert als eerste de zuidelijke poolkap van Mars.

1985 - Een driejarige Ierse jongen, Jamie Gavin, krijgt met succes een hart én een long getranspla­nteerd in het Harefield Hospital in Middlesex, Engeland.

Geboren

1964 - Debi Mazar

Deborah ‘Debi’ Mazar (New York, 13 augustus 1964) is een Amerikaans actrice van Letse afkomst. Ze werd in 2007 genomineer­d voor een Screen Actors Guild Award samen met de gehele cast van de televisies­erie Entourage, waarin ze vijftig aflevering­en Shauna Roberts speelde. Mazar was in 1981 als danseres in New York Beat Movie voor het eerst te zien in een film. Sindsdien speelde ze in meer dan 45 films, meer dan 50 inclusief televisief­ilms. Daarnaast had ze terugkeren­de rollen in meer dan tien televisies­eries. De omvangrijk­ste daarvan zijn die in Civil Wars, L.A. Law, That’s Life en Entourage, waarin Mazar telkens in ten minste twintig aflevering­en verscheen. Mazar trouwde in 2002 met Gabriele Corcos, met wie ze in 2002 dochter Evelyn Maria kreeg en in 2007 dochter Giulia Isabel. (Foto: Famous Birthdays)

1966 - Jörgen Raymann

Jörgen Henri Raymann (Amsterdam, 13 augustus 1966) is een Nederlands­Surinaams cabaretier/standupcom­edian, zanger, acteur en presentato­r. Sinds 1999 is Raymann actief op de Nederlands­e televisie. Hij presenteer­de het televisiep­rogramma Zo:Raymann (eerder bekend als Raymann is Laat) en The Comedy Factory bij de NPS en later de NTR. Ook treedt hij op in het theater. Raymann is lid van het comité van aanbevelin­g van de Stichting Kunstwerke­n Leo Glans.

Op 21 augustus 2012 werd hij door vredesorga­nisatie IKV Pax Christi benoemd tot Minister van Vrede. (Foto: Zisa Projects)

 ??  ?? Debi Mazar
Debi Mazar
 ??  ?? Jörgen Raymann
Jörgen Raymann

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname