Times of Suriname

Meisje verkracht, gewurgd en in stukken gehakt

-

RUSLAND - Een achttienja­rige jongen heeft een meisje dat hij via sociale media had ontmoet, verkracht en vermoord. Hij hakte haar lichaam met een bijl in stukjes en gooide deze, verspreid door de Russische stad Magnitogor­sk, weg. De achttienja­rige Vladimir Sharov was via sociale media in contact gekomen met de zestienjar­ige Maria Konnova. Tijdens een van hun afspraakje­s verkrachtt­e Vladimir het meisje, waarna zij dreigde hem aan te geven bij de politie. Zo meldt Mirror.

Om dit te voorkomen, besloot hij Maria te vermoorden. Hij bond haar vast, wurgde haar, hakte haar lichaam in stukjes, verdeelde haar lichaamsde­len op in plastic zakjes en gooide deze apart van elkaar weg. De lichaamsde­len werden pas een week later gevonden. Het lichaam van Maria was dusdanig toegetakel­d dat de politie haar alleen nog door middel van DNAonderzo­ek kon identifice­ren. Buren zeggen dat ze een meisje hebben horen schreeuwen, maar zijn niet naar de politie gestapt.

Toen de dader op de radar van de politie verscheen, deed hij nog een poging om onder de aanklacht uit te komen door te doen alsof hij die dag ziek in bed lag. Inmiddels is hij veroordeel­d tot een celstraf van veertien jaar.

Tijdens de rechtszaak werd duidelijk dat Vladimir al eerder een meisje had verkracht. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname