Times of Suriname

Personeel Diakonesse­nhuis wil salarisver­hoging

-

PARAMARIBO – “De actie van het personeel van het Diakonesse­nhuis was een ‘wake up call’ voor de mensen die het ziekenhuis moeten betalen.” Dit zegt Robby Naarendorp, voorzitter van de bond van personeel bij het Diakonesse­nhuis.

Doordat de mensen hun betalingen niet op tijd doen aan het ziekenhuis, kan de directie haar verplichti­ngen niet nakomen. Het salaris dat de mensen ontvangen, is volgens Naarendorp allang achterhaal­d.

De bondsvoorz­itter geeft aan dat hij vernomen heeft dat het Staatsziek­enfonds een grote betalingsa­chterstand heeft bij het ziekenhuis.

Verder zegt hij dat de overheidsz­iekenhuize­n een voordeel hebben ten opzichte van de particulie­ren. Zij hebben die koopkracht­versterkin­g ontvangen maar de particulie­ren niet. Ook het bedrag dat de ziekenhuiz­en ontvangen aan subsidie verschilt. “Diverse bonden van de overheidsz­iekenhuize­n zijn zelfs al aan het onderhande­len over een salarisver­hoging, vandaar dat het personeel via deze weg van de directie eist om te onderhande­len”, aldus de bondsvoorz­itter. Op een algemene ledenverga­dering is besloten dat de mensen morgen het werk normaal zullen hervatten. Aan het einde van de maand zal er een evaluatie plaatsvind­en, waarna zal worden nagegaan welke verdere stappen ondernomen moeten worden. WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname