Times of Suriname

Verdachte in 42 kilo drugszaak ziek in gevang

-

PARAMARIBO - Feroskhan S, die verdacht wordt van smokkel van 42.400 gram cocaïne, moest een week in het ziekenhuis doorbrenge­n vanwege zijn verslechte­rde gezondheid­stoestand. Zijn raadsman Raoul Lobo zegt aan de krant dat continu is aangegeven dat de verdachte in detentie ziek was. Feroskhan S is diabeet en bloeddrukp­atiënt. Hij heeft verder aandoening­en aan zijn nier, maag, ogen en hart.

Lobo geeft aan dat gevangenen staatszorg zijn. Omdat niet op tijd werd ingegrepen toen de verdachte aangaf dat hij ziek was, werd het erger. Hij moest in het ziekenhuis worden opgenomen. De advocaat zegt dat de Staat volledig moet opdraaien voor alle geneeskund­ige voorzienin­gen, wat echter uitbleef. Hij vindt dat indien de Staat de medische zorg niet kan bieden, de verdachte in vrijheid moet worden gesteld. Feroskhan S ontkent betrokkenh­eid bij de onderschep­te cocaïne.

Op 3 april werden de drugs in twee containers onderschep­t. Aan de onderkant van de containers was een aantal balken gelast. In de balken werden ijzeren cilinders geplaatst waarin het verboden spul werd verborgen. Het gaat om containers die bestemd waren voor verschepin­g van bami en stroop. Feroskhan S zegt dat ene Kamlesh R dertien kilo goud in de container wilde smokkelen. De bedoeling was

42.400

gram dat Kamlesh R het goud in de achterdeur van de container zou verstoppen, maar de man deed dat niet. Volgens Feroskhan S blijkt achteraf dat Kamlesh R drugs in ijzeren balken aan de onderkant van de container verstopte. Lobo zegt dat het een aannemelij­ke onschuldig­e scenario is wat zijn cliënt Feroskhan S aanvoert.

De verdachte verklaart dat hij geen drugsdeale­r is. Hij maakt genoeg winsten in zijn legale business. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname