Times of Suriname

Medeverdac­hte wist niets van drugs

-

PARAMARIBO – Carlino W vertelde gisteren dat hij een rit naar Albina reed voor zijn kompaan Onno R op 24 mei. Carlino W en Onno R worden verdacht van overtredin­g van de Wet Verdovende Middelen.

Volgens Carlino W heeft Onno R de drugs in de motorkap van de auto gezet. Onno R beweert echter het tegendeel. Een agent getuigde gisteren dat drugs zijn gevonden in een auto waarin Onno R en Carlino W zaten. Hij was bij de politiecon­trolepost toen de wagen die Carlino W bestuurde, werd gestopt. Volgens hem werd geconstate­erd dat het paspoort van Onno R niet gestempeld was, waarna die in de politiewac­ht moest zitten. De politie stelde toen een onderzoek in het voertuig in. Omdat niet lang geleden in de motorkap van een ander voertuig drugs werden aangetroff­en, werd dit keer op dezelfde plek een onderzoek ingesteld. In de motorkap werd een zakje met drugs aangetroff­en. De agent weet niet of Carlino W, die voorlopig op vrije voeten is, acteerde, maar hij kon zien dat de bestuurder schrok van het verboden spul in de motorkap.

Een kwartier nadat de drugs waren onderschep­t bood Onno R de politieman­nen geld aan. Onno R zei dat de politieman­nen de drugs mochten houden. Hij wilde weg omdat hij haast had. Rechter Dinesh Sewratan merkt op dat iemand alleen kan zeggen dat je cocaïne mag houden, indien die daarover beschikt. Onno R, die nog in detentie is, verklaart dat het niet zijn wagen is, waardoor hij niets daarin kan zetten.

Op 9 oktober wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname