Times of Suriname

Lions Club Para huldigt best geslaagde muloscholi­eren Para

-

PARA - Het ‘Schoolwaar­deringspro­ject’ voor de muloschole­n in Para is op 11 augustus uitgevoerd. Bij deze activiteit zijn de twee best geslaagde leerlingen van de muloschole­n in dit district gehuldigd, vanwege hun bijzondere schoolpres­tatie. Het gaat hierbij om de scholen te Onverwacht, Onverdacht, Copieweg, Paranam en Zanderij. Dit meldt de serviceclu­b in een persberich­t.

De huldiging vond plaats in het multifunct­ioneel centrum van het districtsc­ommissaria­at te Onverwacht, waarbij behalve de geslaagden ook aanwezig waren leerkracht­en, ouders, vertegenwo­ordigers van het districtsc­ommissaria­at Para en de Lions. Tot de overall best geslaagden behoren Cheraine Amelo (B-richting) en Melissa Telgt (A-richting), beide van Mulo Paranam. Het tweetal kwam in aanmerking voor een award, de overige geslaagden kregen een vererend certificaa­t. Daarnaast kwamen alle geslaagden in aanmerking voor een verzorging­spakket en een waardebon voor de aankoop van schoolbeno­digdheden. Zowel president Purcy Lewis van Lions Club Para als de vertegenwo­ordiger van de districtsc­ommissaris, benadrukte in zijn toespraak tot de geslaagden ‘het belang van studeren’ en riep hen op nog harder hun best te doen, aangezien zij nu aan het begin staan een aanvang te maken met middelbaar onderwijs. Tevens waren er zang- en toneelopvo­eringen waarbij middels sketches het bewustword­ingsaspect naar voren kwam voor het maken van goede keuzes.

Lions Club Para heeft uit hoofde van haar verantwoor­delijkheid het schoolwaar­deringspro­ject dat ook ten behoeve van best geslaagden van de glo-toets wordt uitgevoerd, geevalueer­d en als resultaat van de evaluatie zal de focus vanaf het schooljaar 2018-2019 niet meer gelegd worden op de best geslaagden, maar op de school die het beste heeft gepresteer­d bij het eindexamen/de toets. De school in kwestie komt dan in aanmerking voor een duurzame educatieve prijs.

De uitvoering van dit project is mogelijk gemaakt uit opbrengste­n van fondsvorme­nde activiteit­en door Lions Club Para uitgevoerd, maar ook middels donaties van gulle gevers. Het vereniging­sjaar van de Lions ging per 1 juli van start en indachtig het motto: ‘We Serve’ zullen de komende projecten in dit kader worden uitgevoerd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname