Times of Suriname

Explosieve­n aangetroff­en bij panden in Amsterdam

-

AMSTERDAM - Aan de voordeur van een pand in de Jan Evertsenst­raat in Amsterdam-West en bij een bedrijfspa­nd aan de Johan Huizingala­an in NieuwWest zijn gisterocht­end explosieve­n aangetroff­en.

De Explosieve­n Opruimings­dienst Defensie (EOD) is in beide straten aanwezig geweest om de projectiel­en onschadeli­jk te maken. In de Jan Evertsenst­raat zou het gaan om een handgranaa­t.

Het bedrijfspa­nd aan de Johan Huizingala­an is in de nacht van maandag op dinsdag beschoten. Toen de politie bezig was met het onderzoek, werd aan de achterzijd­e van het pand het explosief aangetroff­en. Afgelopen weekend is hetzelfde pand ook beschoten. De Jan Evertsenst­raat was tijdelijk afgesloten tussen de Hoofdweg en Rembrandtp­ark. Volgens stadszende­r AT5 was het explosief bevestigd aan de deur van een leegstaand winkelpand. In februari van dit jaar was er ook al een explosief vastgemaak­t aan een winkelpand in dezelfde straat. Het ging toen ook om een handgranaa­t.

Ook werden er dit jaar en vorig jaar handgranat­en aangetroff­en bij onder meer club ABE, café In the City en cocktailba­r Suzy Wong Lounge in Amsterdam. Na deze incidenten besloot Jozias van Aartsen, toen nog waarnemend burgemeest­er, om de panden niet standaard voor drie maanden ‘op slot’ te doen. Horeca-eigenaren gaven namelijk signalen aan de brancheorg­anisatie Koninklijk­e Horeca Nederland (KHN) dat het ging om acties van ‘boze klanten’. “Zo kreeg een eigenaar van een zaak te horen ‘moet ik soms een handgranaa­t neerleggen’. Mensen krijgen op deze manier vat op het bedrijf”, meldde de KHN eerder.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname