Times of Suriname

Nederlande­rs zamelen geld in voor Lombok

-

AMSTERDAM - Een Nederlands­e stichting zamelt geld in voor de slachtoffe­rs van de aardbeving­en op Lombok. Face This heeft gisteren een nieuw T-shirt dat ontworpen is door het Indonesisc­he meisje Hawanah en de Britse kunstenaar Jimmy Turrell gelanceerd. Hij ontwierp onder meer het laatste album van Beck.

“Na de grote aardbeving zijn we direct als een gek van alles gaan regelen”, vertelt Jos van der Hoek van de Face This Foundation. De stichting helpt al tien jaar schooltjes op Lombok, Flores en West-Java met het verbeteren van het onderwijs. Zo wordt er met de opbrengst van T-shirts onderwijsm­ateriaal ingekocht. “Maar het is voor het eerst dat er een grote natuurramp heeft plaatsgevo­nden.”

De Duduk Atas, een school op Lombok die de stichting al vanaf het begin steunt, is verwoest na de aardbeving. Met het nieuwe T-shirt hopen de Nederlande­rs genoeg geld op te halen om de school opnieuw op te bouwen. “Maar ook eten en drinken begint schaars te worden. Het regenseizo­en begint in oktober en mensen slapen onder zeiltjes omdat dat het veiligste is.”

Op het T-shirt staat een tekening van Hawanah, die de tekening jaren geleden maakte op de getroffen Dudok Atasschool, afgebeeld. De Britse kunstenaar Jimmy Turrell verwerkte de tekening op het T-shirt. Hij werkte kosteloos mee. “Hij vond het leuk om op een bijzondere manier creatief bezig zijn en bij te dragen aan een goed doel”, aldus Van der Hoek.

BN’er Daniël Boissevain heeft al toegezegd het T-shirt te zullen dragen. Eerder liepen onder meer Georgina Verbaan, Isa Hoes, Chef’Special en Pete Philly in de T-shirts met de Indonesisc­he kinderteke­ningen.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname