Times of Suriname

Vermiste peuter ondergrond­s wooncomple­x New Mexico overleden bij ritueel

-

VS - Het stoffelijk overschot van een driejarige jongetje uit Atlanta dat al maanden wordt vermist, is gevonden in het ondergrond­s wooncomple­x in New Mexico.

Hij is om het leven gekomen tijdens een ritueel om “demonische geesten uit te drijven”, vertelden andere kinderen. Zijn vader, Siraj Ibn-Wahhaj, zou hem afgelopen december hebben ontvoerd en naar het complex hebben gebracht. De jongen leed aan verschille­nde ernstige medische aandoening­en. Zijn vader zou ervan overtuigd zijn geweest dat een duiveluitd­rijving die zou genezen. Mogelijk is de vader betrokken bij de dood van zijn eigen zoon. Ibn-Wahhaj is op het complex, samen met nog vier anderen gearrestee­rd. De man is de zoon van de invloedrij­ke Amerikaans­e imam Siraj Wahhaj.

Vorige week deed de Amerikaans­e politie een inval in het complex in het dunbevolkt­e, bergachtig­e gebied. Daarbij werden elf ondervoede en ernstig verwaarloo­sde kinderen gered uit handen van twee mannen en drie vrouwen. De ouders leerden de kinderen om te gaan met wapens. De bedoeling was dat ze werden opgeleid om schietpart­ijen op scholen te beginnen. De autoriteit­en hielden het krottencom­plex al enkele maanden in de gaten in verband met die ontvoering. De moeder van het jongetje zag haar zoon echter niet op foto’s die door de FBI waren genomen.

De autoriteit­en deden de inval vanwege een noodkreet die afkomstig zou zijn uit het woonkamp. (NU)

Reddingswe­rkers zijn bezig te zoeken naar vermisten. (Foto: NU)

 ??  ?? Fototekst: Het ondergrond­s wooncomple­x in New Mexico. (Foto: NU)
Fototekst: Het ondergrond­s wooncomple­x in New Mexico. (Foto: NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname