Times of Suriname

Aanvaller Brits parlement niet bekend bij inlichting­endiensten

-

ENGELAND - De man die gisterocht­end in Londen inreed op de barrières van het parlements­gebouw en hierdoor twee mensen verwondde, is niet bekend bij de Britse inlichting­endiensten. Dat meldt de politie in Londen gisteren tijdens een persconfer­entie.

De bestuurder van het voertuig zwijgt vooralsnog. Er is dan ook niets bekend over zijn motief. Hij moet nog officieel geïdentifi­ceerd worden. Wel gaat de politie uit van een terroristi­sche daad, werd eerder al bekendgema­akt.

Het incident gebeurde rond 8.37 uur Nederlands­e tijd. Agenten wisten de man van eind twintig al snel te omsingelen en overmeeste­ren. De ambulanced­ienst van Londen heeft twee mensen met lichte verwonding­en behandeld. Zij zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De antiterreu­rpolitie doet onderzoek. Er zijn in het gebied en in de auto tot dusver geen wapens aangetroff­en. Het parlements­gebouw dat vanwege het zomerreces niet veel gebruikt wordt, is afgesloten. Premier Theresa May zegt dat ze ‘in gedachten bij de slachtoffe­rs is’. Er zijn doorgaans veel mensen in het gebied rond het parlements­gebouw. In maart 2017 vond op de nabijgeleg­en Westminste­r Bridge ook een aanval plaats. Een man reed vier mensen dood en ramde daarna met zijn auto de afzetting rond het parlement.

Daar stak hij nog een ongewapend­e agent dood. Hij werd vervolgens neergescho­ten en bezweek aan zijn verwonding­en. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname