Times of Suriname

Internatio­naal Badmintons­pektakel in Suriname

-

BADMINTON – De Caribbean Regional Badminton Confederat­ion (Carebaco) kampioensc­happen zullen van 16 tot en met 29 augustus gehouden worden in Suriname. Deze kampioensc­happen zullen bestaan uit vier toernooien. Suriname organiseer­de deze kampioensc­happen voor het laatst in 2007. Dit jaar worden zes landen verwacht. Het toernooi start op 16 augustus in het Ring Sport Center, een splinterni­euwe sporthal die voldoet aan alle eisen om een internatio­naal badmintont­oernooi te organisere­n. De hal is een particulie­r initiatief en de Surinaamse Badminton Bond heeft de primeur om er als eerste gebruik van te maken. Op 16 augustus wordt gestart met de Carebaco U-19 Internatio­nal. Vijftien deelnemers uit Barbados, Trinidad en Guyana zullen het opnemen tegen de Surinaamse juniorento­p. De wedstrijde­n worden op 17 en 18 augustus vervolgd. De finale is op 19 augustus.

De officiële feestelijk­e openingsce­remonie zal plaatsvind­en op 21 augustus aan het begin van de Carebaco Internatio­nal, die van 21 tot en met 24 augustus zal duren. Naast de eerdergeno­emde landen zullen er bij dit evenement ook deelnemers uit Luxemburg en Duitsland zijn. De Surinaamse seniorento­p zal zich in dit deel van het toernooi van zijn beste zijde moeten laten zien. Bij deze eerste twee events kunnen spelers punten scoren die meetellen op de wereldrang­lijst van de Badminton World Federation (BWF).

Op 26 augustus zijn er landelijke teamwedstr­ijden, waarbij de Surinaamse seniorspel­ers het zullen opnemen tegen het team van Barbados. Het toernooi wordt van 27 tot en met 29 augustus afgesloten met de Carebaco Junior Individual Championsh­ips. Maar liefst 48 talentvoll­e jonge Surinamers zullen het opnemen tegen 32 jeugdigen uit Guyana, Trinidad en Barbados.

Vorig jaar behaalde Suriname 24 medailles op de Carebaco Games in Port of Spain. Dit jaar is bijzonder, aangezien de wedstrijde­n in eigen land worden gespeeld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname