Times of Suriname

Transvaal U-20 wint overtuigen­d

-

VOETBAL – Transvaal heeft zaterdagmi­ddag in het Emile de la Fuente sportcompl­ex een overtuigen­de zege geboekt op Tahiti, in de U-20-klasse van de Surinaamse Voetbal Bond. De jongens van de groenwitte formatie stonden bij de rust met 1-0 voor en wonnen uiteindeli­jk met 5-1. Urano Morris was goed voor een hattrick aan de zijde van de winnaar.

Transvaal was favoriet voor de zege tegen het team uit Brokopondo en de jongens van de groenwitte formatie domineerde­n het middenveld. Het team genoot van meer balbezit, maar kon de compacte verdedigin­g van de tegenstand­er niet doorbreken. In de slotminute­n van de eerste helft kwam Transvaal alsnog op voorsprong, toen Jamiro Heckbert het net vond: 1-0. Met deze score gingen de teams rusten. Transvaal begon heel goed aan de tweede helft en binnen enkele minuten na rust, in de 48ste minuut, schoot Morris de 2-0 binnen. Tahiti was hierna genoodzaak­t zich wat aanvallend­er op te stellen, maar het opbouwen van aanvallen ging heel stroef bij het team uit Brokopondo. In de 65ste minuut zorgde Christian Neon voor de 3-0 en enkele minuten later werd Tahiti gereduceer­d naar tien spelers, omdat Isiah Wee Wee zijn tweede gele kaart kreeg in de 68ste minuut. Hiermee was de wedstrijd al gespeeld. Morris scoorde nog twee keer voor Transvaal, terwijl Radensio Bisoina met een treffer de eer wist te redden voor Tahiti. De eindstand werd 5-1.