Times of Suriname

Suriname in pot 2 tijdens Concacaf U20WKkwali­ficatielot­ing

-

VOETBAL - De nationale U-20-voetbalsel­ectie van Suriname is ingedeeld in pot 2 voor de komende kwalificat­ieloting voor de FIFA U-20 World Cup 2019 in Polen. De Confederat­ion of North, Central America and Caribbean Associatio­n Football (Concacaf) heeft de datum van de loting en wedstrijdd­agen ook al bekendgema­akt.

Suriname is samen met Antigua and Barbuda, Bermuda, St. Kitts and Nevis, Curaçao en Aruba ingedeeld in pot 2. Cuba, Guatemala, Trinidad and Tobago, Haïti, Canada en Jamaica zitten in pot 1, terwijl Nicaragua, Dominicaan­se Republiek, Puerto Rico, Guadeloupe, St. Lucia en Guyana in pot 3 zitten. Saint Vincent and the Grenadines, Grenada, Cayman Islands, Barbados, Belize en Dominica maken deel uit van pot 4, terwijl US Virgin Islands, Martinique, Sint Maarten, Saint Martin en Montserrat pot 5 vormen. Deze 29 landen zijn op basis van de U-20-ranglijst van de Concacaf ingedeeld in de verschille­nde potten. De loting zal plaatsvind­en op 13 september en de 29 landen zullen verdeeld worden in zes groepen. De groepshoof­den zijn ook al bekend. United States is groepshoof­d in groep A, terwijl Mexico dat is in groep B. In groep C is Honduras groepshoof­d en Panama van groep D, Costa Rica van groep E en El Salvador van groep F. De 29 landen zullen geloot worden in een van deze groepen en ze zullen eerst starten met pot 1, waarna de rest van de potten volgen. De wedstrijde­n zullen gespeeld worden van 1 tot en met 21 november in het IMG Academy in Bradenton, Florida

Van de zes groepen zullen alleen de winnaar van de groep overgaan naar de tweede ronde. De zes winnaars zullen dan verdeeld worden in twee groepen van drie. De nummers een en twee van de twee groepen zullen zich uiteindeli­jk plaatsen voor de FIFA U20 World Cup 2019. De twee nummers een van de twee groepen zullen ook een wedstrijd spelen om het regionale U-20- kampioensc­hap.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname