Times of Suriname

Adelaar voor twee jaar geschorst

-

VOETBAL - Het Tuchtcolle­ge van de Surinaamse Voetbal Bond onder leiding van voorzitter John Muntslag heeft Joel Adelaar van U-20-Broki voor twee jaar geschorst. Op 30 juli in het Emiel de la Feuntespor­tcomplex gingen jeugdspele­rs van Broki en Transvaal met elkaar op de vuist in de U-20klassewe­dstrijd. Joel Adelaar kreeg de zwaarste straf. Ook de verzorger van Broki is geschorst.

In de 89ste

minuut

kreeg Sivarno Joekoe van Broki de rode kaart vanwege het trappen van een speler van Transvaal, zonder de intentie de bal te spelen. Joekoe beledigde daarna de scheidsrec­hter en liep weg. Giorgio Adelaar van Transvaal sloeg Migwero Pinas van Broki en Pinas sloeg terug. Rosensio Fitz James bemoeide zich ermee en sloeg Adelaar. Joel Adelaar, een wisselspel­er van Broki, kwam van de reserveban­k om Giorgio Adelaar aan te vallen. Hij trapte en schopte hem. De spelers van beide vereniging­en deden alles om Joel Adelaar te kalmeren en hem van Giorgio weg te krijgen, wat ook lukte. Joel Adelaar was echter niet klaar, want hij probeerde de scheidsrec­hter aan te vallen. Een deel van het publiek dat op het veld kwam, kon erger voorkomen.

Het Tuchtcolle­ge kan het gedrag van Joel Adelaar niet tolereren en straft hem voor twee jaar. Giorgio Adelaar van Transvaal werd gestraft voor drie maanden. Volgens het Tuchtcolle­ge was de speler van Transvaal de stichter van de vechtparti­j. Pinas en Fitz James werden gestraft voor een wedstrijd en hebben hun straf al uitgezeten. De verzorger van Broki die na de wedstrijd krachttrem­en gebruikte, werd bij verstek gestraft. Hij kreeg zes maanden stadionver­bod. Muntslag benadrukte zelfs dat als de verzorger zich in het stadion bevindt, de wedstrijd van Broki niet door moet gaan en dit is ook meegedeeld aan de matchcommi­ssioners.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname