Times of Suriname

Home Depot overtreft verwachtin­gen

-

ATLANTA - Home Depot heeft in het tweede kwartaal van 2018 een hoger dan verwachte winst en omzet geboekt en verhoogde de verwachtin­gen voor heel dit jaar. Dit bleek gisteren voorbeurs uit cijfers van de Amerikaans­e doe-het-zelfketen.

CEO Craig Menea zei dat de kwartaalre­sultaten de verwachtin­gen overtroffe­n. Home Depot boekte over de afgelopen drie maanden een nettowinst van 3,5 miljard. Vorig jaar was dit in dezelfde periode nog 2,7 miljard dollar.

De omzet steeg naar 30,5 miljard dollar, een stijging van 8,4 procent op jaarbasis. Vooraf door FactSet Research geraadplee­gde economen rekenden op een omzet van 30,0 miljard dollar. De vergelijkb­are omzetgroei bedraagt 8,0 procent.

De Amerikaans­e doe-hetzelf-keten voorziet voor het hele boekjaar een stijging van de omzet met circa 7 procent. Dat was eerder dit jaar nog 6,7 procent. Op vergelijkb­are basis wordt een stijging van de omzet voorzien van circa 5,3 procent. Voorheen mikte de keten op 5,0 procent. Home Depot voorziet verder voor het hele boekjaar een aangepaste winst van 9,42 dollar per aandeel. Dat was eerder nog 9,31 dollar per aandeel.

Het aandeel Home Depot noteerde gisteren in de elektronis­che handel voorbeurs 2,1 procent hoger.

(Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname