Times of Suriname

Goldman Sachs adviseert Tesla bij beursexit

-

CALIFORNIË - Autofabrik­ant Tesla wordt bij het maken van de plannen voor een beursexit geadviseer­d door investerin­gsbank Goldman Sachs.

Dat meldde Tesla-CEO Elon Musk gisteren in een tweet, waarmee zijn plan om het bedrijf van de beurs te halen weer een stuk serieuzer lijkt. Naast Goldman Sachs werkt Tesla ook met investeerd­er Silver Lake voor financieel advies, plus nog een aantal advocatenk­antoren voor juridisch advies.

Elon Musk tweette vorige week, tot grote verbazing van velen, dat hij van plan is om Tesla van de beurs te halen. Maandag gaf hij meer details in een blog. De beursexit zou voor een belangrijk deel worden gefinancie­rd door het Saoedische staatsfond­s, waarmee Musk al twee jaar lang contact heeft.

Als Musk alle aandelen wil opkopen, zou dat neerkomen op een som van ruim 70 miljard dollar. Volgens Musk is dat bedrag veel te hoog. Nadat het bedrijf van de beurs is gehaald, blijft volgens zijn eigen schatting namelijk zo’n twee derde van de aandelen in handen van dezelfde aandeelhou­ders.

Musks tweet van vorige week werd hem door velen niet in dank afgenomen. Verschille­nde investeerd­ers hebben hem en zijn bedrijf aangeklaag­d. Ze noemen de tweets vals en misleidend en een ‘kernaanval’ bedoeld om shortselle­rs (mensen die op koersdalin­gen speculeren) uit te schakelen.

Ook zeggen ze dat de uitlatinge­n van Musk de prijs van het aandeel Tesla kunstmatig hebben opgestuwd en dat hij daarmee de federale beurswette­n heeft overtreden. Beurswaakh­ond SEC startte bovendien een onderzoek.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname