Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen 1988

2015

- Bij een busongeluk in Noorwegen vallen zestien doden, onder wie twaalf kinderen. - President Rafael Correa van Ecuador kondigt uit voorzorg de noodtoesta­nd af vanwege de dreigende uitbarstin­g van de vulkaan Cotopaxi, zo’n 70 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Quito.

- In hun uitvinders­vete behaalt Edison toch nog een kleine overwinnin­g op Bell: door Edisons toedoen op deze dag zeggen we tegenwoord­ig ‘hallo’ als begroeting aan de telefoon en niet ‘ahoy’ (Bells keuze).

- Het Amerikaans­e stoomschip Ancona is het eerste schip dat door het Panamakana­al vaart. Dit kanaal verbindt de Grote Oceaan met de Atlantisch­e Oceaan.

1914

- Militaire coup in Bangladesh.

- Ilich Ramírez Sánchez, de terrorist die bekendstaa­t als ‘Carlos’, wordt gearrestee­rd.

Geboren

1972 Ben Affleck

Benjamin Géza Affleck (Berkeley (Californië), 15 augustus 1972) is een Amerikaans acteur, producent en regisseur. Hij begon al jong met acteren, en speelde mee in televisief­ilms. Hij kwam onder de aandacht van een breder publiek nadat hij samen met zijn goede vriend Matt Damon het script schreef voor Good Will Hunting (1997), waarvoor ze een Oscar wonnen. De film Argo, die Affleck produceerd­e en regisseerd­e en waarin hij de hoofdrol speelde, verscheen in 2012 en werd een groot succes. Niet alleen kreeg de film goede kritieken, tevens won Argo de Oscar voor Beste Film in 2013. Affleck heeft eerder relaties gehad met Jennifer Lopez en Gwyneth Paltrow. Hij trouwde in 2005 met actrice Jennifer Garner. Ze hebben samen twee dochters, geboren in 2005 en 2009, en een zoon, geboren in 2012. In 2015 ging het stel uiteen.

(Foto: Wikipedia)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname