Times of Suriname

Student wordt wakker op begraafpla­ats na avondje uit

-

Nu de tweede helft van augustus aanvangt, zijn in Nederland de introducti­eweken van universite­iten en hogeschole­n van start gegaan. Een twintigjar­ige eerstejaar­sstudent is die zogenoemde UIT-week wel heel fanatiek begonnen: hij werd na een flink avondje uitgaan, wakker op een begraafpla­ats in Utrecht.

De jongeman

werd

rond 09.00 uur ontdekt door medewerker­s van de begraafpla­ats St. Barbara in het oosten van de grootstad, ogenschijn­lijk nog onder invloed van de alcoholisc­he versnaperi­ngen die hij in de nacht ervoor in grote hoeveelhed­en tot zich had genomen.

De jongen kon zich niet meer herinneren hoe hij op de begraafpla­ats terecht is gekomen. Wel verklaarde hij de avond ervoor met een vriend mee te zijn geweest naar een studentenv­ereniging voor een feest in het kader van de UITweek. Hij kon zich nog wel herinneren dat hij het feest verliet, maar vanaf dat moment is alles zwart.

De politie heeft de jongen geen boete gegeven, omdat ‘hij geen enkel kwaad in de zin had’, hem veel sterkte gewenst voor de komende week en welkom geheten in Utrecht. “Hij is genoeg gestraft gezien het feit dat hij zich hevig schaamde.”

“Wel hebben we afgesproke­n dat wanneer hij zich de komende dagen weer herinnert hoe hij op de begraafpla­ats is gekomen, hij dit netjes meldt bij de beheerders”, aldus de politie. (HLN)

1990 - Jennifer Lawrence

Jennifer Shrader Lawrence (Indian Hills, 15 augustus 1990) is een Amerikaans­e actrice. Ze won in 2013 zowel een Oscar als een Golden Globe voor haar hoofdrol in de romantisch­e tragikomed­ie Silver Linings Playbook. Voor diezelfde twee prijzen werd ze in 2011 al eens genomineer­d voor haar hoofdrol in de dramafilm Winter’s Bone. Ze speelt hoofdperso­nage Katniss Everdeen in de boekverfil­ming The Hunger Games die op 23 maart 2012 verscheen. Die rol speelde ze ook in het vervolg Catching Fire en Mockingjay - Part 1 en Mockingjay - Part 2. (Foto: EF Collection)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname