Times of Suriname

Derde verdachte van Zweedse brandstich­tingen

-

ZWEDEN - De Turkse politie heeft op verzoek van Zweden een man aangehoude­n, die mogelijk betrokken was bij de massale brandstich­tingen in verschille­nde Zweedse steden eerder deze week. Hij vloog afgelopen dinsdag van Zweden naar Turkije en is bij de douane meteen opgepakt.

Er is weinig bekendgema­akt over de verdachte of wat zijn rol bij de brandstich­tingen zou zijn geweest. Het enige wat bekend is, is dat hij ergens in de 20 is.

“We kwamen erachter dat deze persoon naar Turkije was vertrokken, hebben aan de douane doorgegeve­n dat hij het land niet in mocht en hij is vervolgens opgepakt”, vertelde een politiewoo­rdvoerder aan een Zweedse krant. De verdachte is gisteren naar Zweden teruggebra­cht.

Het is inmiddels de derde verdachte die vastzit. Dinsdag zijn een 16-jarige jongen en een 21-jarige man opgepakt in verband met de brandstich­tingen.

Het waren in de nacht van maandag op dinsdag vooral auto’s die in vlammen opgingen. Trollhätta­n en Göteborg waren het zwaarst getroffen, maar ook vanuit veel andere steden werden brandstich­tingen gemeld. Een motief is nog niet bekend, maar het is een Zweedse ’traditie’ dat er in de week voor de aanvang van het schooljaar branden worden gesticht.

De Zweedse politiek reageerde fel op de brandstich­tingen, niet in de laatste plaats omdat er volgende maand parlements­verkiezing­en zijn.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname