Times of Suriname

Dodental na instorten brug Genua gestegen tot 39

-

ITALIË - Het dodental na het instorten van een verkeersbr­ug in de Italiaanse havenstad Genua is opgelopen tot 39, zo heeft de Italiaanse politie gisterocht­end gemeld. Onder de doden zijn ook twee kinderen. Vijf lichamen moeten nog geïdentifi­ceerd worden. Het dodental loopt waarschijn­lijk verder op. Vijftien mensen raakten gewond, van wie er negen ernstig aan toe zijn, en minstens tien mensen worden nog vermist.

Op het moment dat de brug dinsdag instortte, reden naar schatting 35 voertuigen op de brug. De reddingswe­rkzaamhede­n zijn ‘s nachts voortgezet in de hoop levenden onder het puin vandaan te halen. Eerder circuleerd­en er tegenstrij­dige berichten over het aantal omgekomen mensen. Schattinge­n varieerden van 22 tot 39 doden. Reddingwer­kers vrezen dat de stukken van de Morandi-brug die nog overeind staan het ook zullen begeven. Daarom zijn de panden in de omgeving ontruimd. Een deel van de 1 kilometer lange brug stortte dinsdag in. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk. De Italiaanse minister van Binnenland­se Zaken, Matteo Salvini, heeft gezworen de verantwoor­delijken voor de ‘onacceptab­ele ramp’ te zullen vinden.

Volgens minister van Transport Danilo Toninelli is het instorten van de brug, die in de jaren zestig werd gebouwd, een goed voorbeeld van de vervallen staat van de infrastruc­tuur in Italië. Stefano Marigliani, de directeur van de afdeling Genua bij wegenbehee­rder Autostrade, verklaart echter dat het ongeval niet te voorspelle­n was. Autostrade heeft toegezegd mee te werken aan het onderzoek naar het instorten van de brug. Een professor in de techniek waarschuwd­e in 2016, toen de brug gerenoveer­d werd, al dat hij moest worden afgebroken en herbouwd, omdat de constructi­e te snel afgetakeld was, meldt Euronews.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname