Times of Suriname

Serena Williams strandt in tweede ronde

-

TENNIS - Serena Williams is gisteren al in de tweede ronde van het WTA-toernooi in Cincinnati uitgeschak­eld. De Amerikaans­e moest na een hoogstaand­e partij haar meerdere erkennen in de Tsjechisch­e Petra Kvitová.

De 36-jarige Williams trok na precies twee uur spelen aan het kortste eind tegen Kvitová, de nummer zes van de wereld: 3-6, 6-2 en 3-6. De vroege uitschakel­ing van Williams op het Amerikaans­e hardcourtt­oernooi is een nieuwe tegenvalle­r voor de 23-voudige Grand Slam-winnares, die nog op de weg terug is na haar zwangersch­ap. Williams speelde in Cincinnati pas haar zesde toernooi van het jaar. De huidige nummer 27 van de wereld bereidt zich voor op de US Open, die op 27 augustus begint. Williams schreef het Grand Slam-toernooi in New York zes keer en in 2014 voor het laatst op haar naam.

Roger Federer wist zich wel voor de derde ronde te plaatsen. De Zwitser rekende zonder veel moeite af met de Duitser Peter Gojowczyk: 6-4 en 6-4. Het was de eerste wedstrijd van Federer sinds zijn uitschakel­ing in de kwartfinal­es van Wimbledon vorige maand. De huidige nummer twee van de wereld moest toen zijn meerdere erkennen in de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson. De 37-jarige Federer kan het toernooi in Cincinnati al voor de achtste keer op zijn naam schrijven. In 2005, 2007, 2009, 2010, 2012, 2014 en 2015 toonde hij zich al de sterkste op het Amerikaans­e hardcourt. In de derde ronde neemt Federer het op tegen de Argentijn Leonardo Mayer, de nummer vijftig van de wereld.

(Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname