Times of Suriname

Atlético deelt Real mokerslag uit

-

VOETBAL Atlético Madrid is het seizoen gisteren begonnen met een prijs. Los Colchonero­s, die vorig seizoen de Europa League wonnen, waren in de A Le Coq Arena in het Estse Tallinn na een verlenging met 24 te sterk voor Champions League-winnaar Real Madrid en mogen zodoende de Europese Super Cup mee terug naar Spanje nemen.

Bij Real Madrid ontbrak Thibaut Courtois nog onder de lat. Keylor Navas verdedigde daardoor nog het doel van de Koninklijk­e en kon al na 49 seconden vissen. Diego Costa nam een lange bal tot twee keer toe met het hoofd mee en schoot op fantastisc­he wijze raak. Real Madrid had in de beginfase even tijd nodig om in de wedstrijd te komen, maar ging gedurende de eerste helft steeds beter spelen en kreeg ook goede mogelijkhe­den.

Marco Asensio wist een voorzet van Marcelo op fraaie wijze richting doel te krijgen, maar Atléticodo­elman Jan Oblak kon de gelijkmake­r nog voorkomen. Na 27 minuten spelen was het wél raak. Een afgemeten voorzet van Gareth Bale bereikte het hoofd van Karim Benzema, die de gelijkmake­r tegen de touwen kopte: 1-1. Na rust golfde het spel een kwartier op en neer, tot Real Madrid een strafschop kreeg wegens een handsbal van Diego Godín. Sergio Ramos zette Oblak op het verkeerde been: 2-1. In het laatste kwartier van de wedstrijd ging Atlético nadrukkeli­jker op zoek naar de gelijkmake­r en zag die jacht in de 79e minuut slagen. De Argentijns­e aanvaller Ángel Correa wist de bal voor het doel te brengen, waar Diego Costa klaarstond om de gelijkmake­r tegen de touwen te werken: 2-2. Acht minuten na het begin van de verlenging deelde Sául Ñíguez met een heerlijke volley op aangeven van Thomas Partey echter een mokerslag uit en Atlético gaf de buurman niet meer de kans om van die klap te bekomen. Zes minuten na de 2-3 rondde Koke namelijk op fraaie wijze een uitbraak van zijn ploeg af: 42. (VI)

 ??  ?? Casemiro van Real Madrid doet alles om het leder van richting te veranderen, terwijl Rodri van Atlético Madrid juist langs hem wil gaan. (Foto: UEFA)
Casemiro van Real Madrid doet alles om het leder van richting te veranderen, terwijl Rodri van Atlético Madrid juist langs hem wil gaan. (Foto: UEFA)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname