Times of Suriname

Kroatische doelman Subasic beëindigt interlandl­oopbaan

-

VOETBAL De WKfinale is voor Danijel Subasic de laatste wedstrijd voor de nationale ploeg van Kroatië geweest. De 33-jarige doelman maakte gisteren bekend per direct als internatio­nal te stoppen. Een dag eerder maakte de 32-jarige Mario Mandzukic al bekend dat hij zijn interlandl­oopbaan beëindigt. De aanvaller droeg 89 keer het shirt van de nationale ploeg, Subasic speelde 44 interlands.

“Het is tijd om afscheid te nemen. Het was een lange reis”, schrijft de keeper van AS Monaco in een verklaring op de site van de Kroatische bond. “In 2008 kwam een droom uit toen ik voor het eerst opgeroepen werd. Wedstrijde­n voor de nationale ploeg zijn in geen enkel opzicht te vergelijke­n met duels die ik voor clubs heb gespeeld. Het gevoel dat ik krijg bij het spelen van het volkslied is onbeschrij­felijk.”

Subasic nam het besluit om te stoppen al voor het WK. “Ik wilde mijn internatio­nale carrière op het wereldpodi­um beëindigen. Iedereen heeft een houdbaarhe­idsdatum en we moeten goed kijken hoelang we in de top kunnen blijven spelen. Misschien had ik nog een toernooi kunnen meespelen, maar ik denk dat het te veel was geweest. Ik wil mijn teamgenote­n die op hun kans wachten de mogelijkhe­id geven om hun droom waar te maken, zoals ik dat ook gedaan heb. Zij zijn de toekomst van Kroatië.”

Op het WK in Rusland, waar Kroatië afgelopen zomer verrassend de finale bereikte, speelde Subasic in de achtste finale tegen Denemarken (1-1) een hoofdrol door in de strafschop­penserie de inzetten van Christian Eriksen, Lasse Schöne en Nicolai Jörgensen te stoppen. In de kwartfinal­es won Kroatië opnieuw na strafschop­pen, van gastland Rusland. Subasic stopte de inzet van Fyodor Smolov, waarna Mario Fernandes naast schoot namens de Russen. In de eindstrijd ging Kroatië met 42 ten onder tegen Frankrijk.

(Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname