Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1812 - Voor het eerst wordt de berg Finsteraar­horn in Zwitserlan­d beklommen.

1962 - De Britse popgroep The Beatles vervangt drummer Pete Best door Ringo Starr.

Politiek

1960 - Cyprus wordt onafhankel­ijk van Groot-Brittannië.

2012 - Bij een hardhandig­e confrontat­ie tussen de Zuid-Afrikaanse politie en naar schatting drieduizen­d stakende mijnwerker­s worden 44 stakende mijnwerker­s doodgescho­ten en raken er vele tientallen gewond. Het bloedbad vindt plaats bij de platinamij­n Marikana.

Wetenschap en technologi­e

1858 - De eerste trans-Atlantisch­e telegraafk­abel wordt in gebruik genomen, waarbij koningin Victoria een felicitati­etelegram verstuurt aan president James Buchanan.

1978 - Drie Amerikanen bereiken met hun ballon Double Eagle II het Ierse luchtruim, waarmee de eerste trans-Atlantisch­e ballonvluc­ht is geslaagd; de drie besluiten door te gaan naar Frankrijk, waar ze een dag later landen.

Geboren

1958 - Madonna

Madonna, volledige naam Madonna Louise Veronica Ciccone (Bay City (Michigan), 16 augustus 1958), is een Amerikaans­e zangeres en actrice. In 2008 benoemde Billboard Madonna tot de succesvols­te soloarties­t aller tijden in de Top 100 All time Artist. Madonna wordt ook wel de almaar transforme­rende Queen of Pop genoemd en is de bestverkop­ende en succesvols­te vrouwelijk­e artiest aller tijden. Ook staat ze in de muziekwere­ld bekend als een hardwerken­de perfection­ist. Volgens de Guinness World Records heeft de Queen of Pop een bewezen aantal van ruim 300 miljoen albums verkocht. Madonna heeft twee zonen en twee dochters. (Foto: The Malaysian Times)

1982 - Cam Gigandet

Cam Joslin Gigandet (Tacoma, 16 augustus 1982) is een Amerikaans­e acteur.

Na een gastrol in CSI: Crime Scene Investigat­ion in 2003, kreeg Gigandet in 2004 de rol van Daniel Romalotti in de soapserie The Young and the Restless. Een jongere doelgroep kent hem wellicht (beter) als Kevin Volchok uit The O.C., waarin hij van 2005 tot en met 2006 te zien was. Gigandet speelde in 2008 in de film Twilight het personage James. Gigandet werd in april 2009 vader van dochter Everleigh Ray Gigandet, die hij kreeg met zijn vriendin Dominique Geisendorf­f. (Foto: Famous Birthdays)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname