Times of Suriname

Meisje steekt hond in wasmachine voor meer volgers Papa springt zoontje dat van balkon valt achterna

-

De Britse Brad Lewis was samen met zijn zoontje Oscar bij vrienden toen hij de kleine jongen van het balkon zag vallen. Hij was nog net dichtbij genoeg om hem te proberen redden en slaagde daar ook in, al kon dat niet meer zonder zelf ook vier meter naar beneden te storten.

De kleine Oscar had een schuimkoge­l afgevuurd met zijn speelgoedg­eweertje en liep die vol enthousias­me achterna. Papa Brad zag het gebeuren: in zijn enthousias­me had Oscar niet gezien dat het terras al ophield. Brad veerde recht en sprong zijn zoontje achterna, zijn snelheid was echter te groot om nog tijdig te kunnen stoppen en zo vielen de twee samen vier meter naar beneden op de betonnen oprijlaan beneden. Tijdens de val slaagde Brad er nog wel in zijn zoontje tot bij zich te trekken en bovenop hem te manoeuvrer­en. Zo ving Brad de klap op en is Oscar bovenop hem geland. De kleuter liep nog een hersenschu­dding en een schedelfra­ctuur op, maar is sinds het incident alweer uit het ziekenhuis ontslagen. “Hij herstelt langzaamaa­n”, aldus zijn moeder. “Hij verlaat mijn zijde niet meer en slaapt nu met zes kussens rond hem omdat hij bang is om uit bed te vallen.” Brad overleefde de val wel, maar is er veel erger aan toe. “Hij heeft ernstige verwonding­en aan zijn nek en hoofd, heeft een ruggenwerv­el gebroken en zijn schedel. Zijn hersenen zijn gekneusd en daarnaast heeft hij nog heel wat andere, kleinere verwonding­en.

De dokters zijn verbaasd dat Brad zelfs nog leeft gezien zijn toestand.”

De dokters schatten dat het zo’n zes tot twaalf maanden kan duren voor Brad weer de oude is. Ondertusse­n krijgt het gezin alle mogelijke steun: “We proberen nog steeds te verwerken wat er gebeurd is, maar zijn zo ongelofeli­jk dankbaar voor alle steun van familie, vrienden en anderen.”

(Nieuwsblad) De Argentijns­e Tamara Rotman heeft haar hond in een wasmachine gezet om zo meer volgers te krijgen op Instagram. Ze postte het filmpje van haar hond Coco met een poll: “Zal Coco hier getraumati­seerd uit komen?” Rotman kreeg onmiddelli­jk heel wat kritiek op het filmpje, en verwijderd­e het van het sociale mediaplatf­orm. In een video is te zien hoe Coco tegen de deur zit in een ronddraaie­nde wasmachine. De hond probeert tevergeefs uit het toestel te geraken. Volgens Rotman stond de wasmachine niet aan. Nadat de vrouw het filmpje verwijderd had, besloot ze een nieuwe video te posten van een gelukkige Coco die rondrent in de tuin. Ze schreef er ook bij dat haar daad verkeerd geïnterpre­teerd werd en dat ze zielsveel van haar huisdier houdt.

(HLN)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname