Times of Suriname

Peuter is allergisch voor eigen tranen

-

Zijn ouders kunnen met de negen maanden oude Riley maar een keer per week het huis uit en hij eet enkel kalkoen, worteltjes, pruimen en zoete aardappel. Voor zowat alles is hij allergisch, zelfs zijn eigen tranen doen zijn gezicht opzwellen.

De negen maanden oude Riley Kinsey uit het Britse Nottingham­shire heeft het niet getroffen. Hij is geboren met meer dan vijftig allergieën, en omdat zijn ouders zo bang zijn voor een allergisch­e aanval, gaan ze maar een keer per week met hem het huis uit. Al is het ook binnenshui­s oppassen geblazen en vallen mogelijke aanvallen eigenlijk niet te vermijden.

Spelen met een strandbal of op een springkast­eel zal altijd onmogelijk zijn voor de kleine Riley, want het minste contact met latex doet zijn huid rood uitslaan. Hij kan maar vier soorten voedsel eten: kalkoen, worteltjes, pruimen en zoete aardappel. Op bijna alles reageert hij allergisch, zelfs zijn eigen tranen.

De regelmatig­e allergisch­e reacties van hun zoontje hebben de ouders van Riley al veel slapeloze nachten bezorgd. Ze vrezen ook dat hij nooit naar een normale school zal kunnen gaan of zelfs gewoon in het park zal kunnen spelen met zijn vriendjes. “Maar wat moet je doen. We hebben ervoor gekozen om te vechten, omdat hij onze zoon is. Hij is een heel vrolijk kind. Hij lacht elke dag en gaat er ook goed mee om.”

Toch is het geen pretje om met al die allergieën door het leven te gaan: “Hij krijgt uitslag over zijn hele lichaam en schreeuwt het uit van de pijn. ’s Nachts wordt hij wakker omdat hij zichzelf krabt in zijn slaap. Ik heb hem al een paar keer gevonden nadat hij zichzelf tot bloedens toe gekrabd had. Hij is een gevangene geworden in zijn eigen huis omdat de buitenwere­ld zo riskant is voor hem”, vertelt mama Kayleigh.

“Als hij begint te huilen, irriteert zijn huid nog meer. Het kan heel moeilijk zijn om daarmee om te gaan omdat je hem ook niet in zijn eentje kan laten kalmeren. Je moet er meteen voor zorgen. Mijn dochter had een opblaasbar­e hamer, waar hij mateloos in geïnteress­eerd was, maar dan hebben we ontdekt dat ook daar zijn gezicht door opzwol.”

(Nieuwsblad)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname