Times of Suriname

Ambtenaren te vroeg blij

-

PARAMARIBO - Middels een persberich­t van het Ministerie van Financiën is gisteren even een rem gezet op het enthousias­me van de ambtenaren. Uit het bericht kan men afleiden dat er in feite nog geen akkoord is bereikt tussen Financiën en de Centrale van Landsdiena­ren Organisati­es (CLO). Het enthousias­me van de ambtenaren zou dus prematuur zijn.

“De regering zou op dit principeak­koord terug kunnen komen, maar dit zou niet verstandig zijn”, reageert CLOhoofdbe­stuurslid Michael Miskin. Hij onderkent dat er nog geen definitief akkoord is getekend tussen Financiën en CLO. Op de ledenverga­dering van woensdag is de leden voorgehoud­en dat de regering bereid is de gevraagde loonsverho­ging aan de ambtenaren te geven. De eis is de SRD 500 koopkracht­versterkin­g onbelast plus een salarisver­hoging van 25 procent op het loon.

Echter, het een en ander moet nog uitgewerkt worden aangezien er nog geen goed concept is. Het hoofdbestu­urslid zegt dat de komende periode nog een heleboel werk te doen is en dat hij dit in alle rust af wil ronden. “Wanneer de CLO en de regering zover zijn, doen wij melding daarover”, reageert Miskin op de vraag wanneer het definitiev­e akkoord wordt onderteken­d. In een persberich­t geeft Financiën onder andere aan dat het uitgangspu­nt van de bespreking­en op het Ministerie van Financiën was om te komen tot een basisakkoo­rd ten aanzien van de brutering van de SRD 500 onbelaste koopkracht­versterkin­g in het brutoloon, en een verhoging daarop van 25 procent. Belangrijk was dat bij de brutering de landsdiena­ar en aanverwant­en niet achteruit mochten gaan op wat zij nu krijgen aan koopkracht­versterkin­g.

De regering zal verder via het onderhande­lingsorgaa­n onder leiding van Sony Kerto in dialoog blijven met de CLO. 12 augustus zijn alle punten die de CLO aan de orde stelde, aangehoord en die zullen in goed overleg moeten uitmonden in een akkoord naar tevredenhe­id van partijen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname