Times of Suriname

Eerste verkeersdo­de in Verkeersve­iligheidsm­aand

-

PARAMARIBO - In de Verkeersve­iligheidsm­aand, die duurt van 15 augustus tot en met 15 september, is de eerste verkeersdo­de geregistre­erd. Het gaat om de bromfietse­r Magwina Abiaka gehuwd Pika, die in het district Commewijne aan de Hadji Soemitaweg omkwam toen zij bij een aanrijding werd overreden door een auto. De verkeersba­rometer landelijk is nu op 43.

Hoofdinspe­cteur George Randjitsin­g, gewestelij­ke politiecom­mandant van Commewijne, bevestigt de aanrijding met dodelijke afloop. Hij geeft aan dat het ontzielde lichaam van de vrouw na afstemming met het Openbaar Ministerie in beslag genomen is voor een gerechteli­jke lijkschouw­ing. De vrouw reed op de bromfiets over de weg in de richting van Albina en zou op een gegeven moment ter hoogte van plantage Bitterzorg tegen een stilstaand­e auto zijn opgebotst. Hierdoor viel zij op de weg. Een auto die kwam aanrijden, zag vermoedeli­jk de bromfietse­r niet die op straat was gevallen en reed over haar heen. Zij overleed ter plekke. Een arts stelde de dood vast.

Volgens Randjitsin­g is de autobestuu­rder in het bezit van een geldig rijbewijs en was hij niet onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de automobili­st is ingevorder­d. Uit het onderzoek blijkt dat de stilstaand­e auto, die langs de weg geparkeerd stond, defect was. De bestuurste­r liet haar wagen daar achter voor een monteur.

Volgens Randjitsin­g was de defecte wagen sinds woensdagmi­ddag op de plaats waar het in de avonduren onverlicht is.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname